Schoolstraat 30A, 4417 AB Hansweert
info@vangesselwoonwijz.nl
+31 (0)113 383 188
WhatsApp: +31 (0)6 31 978 860

Inkomensverzekering

Waar zijn inkomensverzekeringen voor
Stel je raakt arbeidsongeschikt door ziekte of je krijgt een ongeval. Het kan helaas iedereen overkomen. Je inkomsten vallen dan helemaal, of voor een deel weg. Maar je vaste lasten lopen door. Er zijn verschillende verzekeringen waarmee je deze financiële risico’s zowel als werkgever of zelfstandige kan verminderen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je bent zelfstandig ondernemer en kunt door een ongeval of ziekte niet werken. Dan heb je kans dat je te maken krijgt met minder inkomen. Dat risico kun je afdekken. Dat doe je door een arbeidsongeschiktheidsverzekering te sluiten die bij jou past. Deze zijn geheel naar eigen wens en dekking in te richten. Wist je trouwens dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een deel fiscaal aftrekbaar is?

Verzuimverzekering
Als een van jouw medewerkers ziek wordt, heb jij als werkgever de verplichting om het salaris voor 70 tot 100 procent door te betalen. Een flinke kostenpost die hoog kan oplopen. Een verzuimverzekering vergoedt gedurende de eerste 2 jaar de loonkosten van zieke of arbeidsongeschikte medewerkers. Deze biedt een werkgever ook ondersteuning bij het re integreren van een zieke medewerker volgens de wet poortwachter.

WIA-verzekeringen
Werk je wel in loondienst en raak je langdurig arbeidsongeschikt? Dan kan je inkomen enorm teruglopen. Zelfs tot op het niveau van het sociaal minimum. Waarschijnlijk kun je dan niet meer je verplichtingen nakomen. Er zijn verschillende WIA verzekeringen die dit inkomens gat afdekken. Gebruikelijk is dat een werkgever deze verzekering voor een werknemer afsluit, maar deze kun je als werknemer ook afsluiten.

Of je een dergelijke verzekering echt nodig hebt, hangt helemaal af van je situatie. Neem gerust contact met ons op voor informatie.